M’encanta fer peces a mida, i he de reconèixer que aquesta és una de les comandes que més he gaudit.

Quan vaig rebre el dibuix el que havia de fer estava molt clar, un arbre de la vida, amb el sol, la lluna, les arrels que són molt important, i amb un cor amagat entre les branques de l’arbre. Tot un repte, ara que no ens escolta ningú t’he de dir que és la primera vegada que he fet una peça amb més d’un color, i no perquè no m’agradin, sinó perquè tècnicament suposava un repte i encara mai m’havia parat a pensar en com fer-ho.

La meva idea era dibuixar les línies de l’arbre en negre i després omplir-ho de mica en mica de color.
Vaig començar per dibuixar la teva imatge en paper, dintre un cercle per assegurar-me que després encaixaria bé en el penjoll de vidre.

Una vegada que estava dibuixada li vaig posar un cercle de vidre transparent a sobre per tal de dibuixar les línies. Vaig servir una pintura especial que es pot ficar a dintre del forn. I després es va assecar i el vaig ficar al forn per tal de fixar el color. Vaig servir un forn especial per vidre que arriba fins a 1000 ºC de temperatura.

Un cop surt del forn és hora d’omplir el dibuix de color. Vaig fer servir pintures de diferents colors.

Veuràs que la lluna i el sol són brillants, això és perquè no és pintura, és un mineral que es diu mica, que aguanta molt bé l’alta temperatura i té aquests colors brillants tan macos. En aquesta foto es veu una mica lleig, però no passa res, perquè se li ha de donar la volta, veuràs com per l’altra banda les línies es veuen perfectament, i els colors queden definits.

El següent pas és donar-li la volta i afegir-li un altre cercle de vidre que farà de base. És com un entrepà de dos vidres amb el color al mig. Vaig tornar a ficar la peça al forn, per fixar el color i perquè es fusionin les dues peces de vidre entre elles, no porta pega, és gràcies a la temperatura que s’ajunten.

Una vegada surt del forn encara no hem acabat, s’han de polir la peça. Una vegada està polida vaig un arenat a la part de darrere perquè quedi molt suau, i l’hi poso un líquid especial que evita que es taqui.

I ara ja gairebé hem acabat, només falta posar el cordill i muntar la caixa.

Aquest és el resultat, espero que t’agradi, i que el gaudeixis moltíssims anys.

Moltes gràcies per confiar en Cuques de Llum per aquest projecte, ha estat un plaer fer aquesta peça per tu.