Recordo perfectament del dia que em vaig reunir amb el Josep. Ell tenia molt clar el que volia, una foto molt vostra expressada en una joia de vidre. Vaig ser molt sincera amb ell, no era un projecte gens fàcil, calia dibuixar la vostra foto a ma alçada, reduint tota l’escena a les línies bàsiques, de tal manera que per la resta de la gent només sigui un dibuix, però que per a vosaltres resumeixi un moment molt especial. Tot i que no les tenia totes amb mi ho havia d’intentar, el projecte que em plantejava el Josep era tot un repte apassionant. Després de moltes proves al final vaig aconseguir que sortís exactament el que tenia al cap, i ara, m’agradaria explicar-te com vaig fer la teva joia de vidre.

Tot comença amb la foto que em va enviar el Josep. Quan la vaig rebre de seguida vaig entendre que era una foto molt especial per a vosaltres.

El primer pas va ser fer el dibuix a ma alçada amb llapis, i un cop que el tenia s’han de marcar molt bé les línies amb retolador. Li vaig ensenyar al Josep, i de seguida em va contestar que li encantava.

Una vegada que el dibuix estava aprovat el vaig escanejar i reduir fins a la mida que havíem acordat d’uns 3 centímetres. Aquest era la part fàcil, ara venia el repte, passar-la a vidre.

Ho faig amb una pintura especial per a vidre. Primer retallo un trosset de vidre transparent, i amb una punta metàl·lica vaig creant el dibuix, calcant de l’original que tenia en mida reduïda.

Vaig trigar uns quants dies a aconseguir que les línies quedessin com jo volia. Una vegada que està acabat el dibuix li vaig tornar a ensenyar al Josep, i li va tornar a encantar.

El següent pas és ficar-ho al forn, de fet, un forn especial per fondre vidre. Aquesta peça porta dos fornejades. A la primera la temperatura puja fins a uns 700 graus, no volem que es fongui del tot, només que la pintura es fusioni amb el vidre. Aquí pots veure la teva peça compartint espai amb altres peces de les meves col·leccions.

Em va agradar com quedaria en blanc i negre. Així que vaig iniciar el darrer pas. Es tracta de retallar un quadradet de vidre blanc, de la mateixa mida del transparent que té el dibuix. Necessitem aquest quadrat blanc perquè faci de fons i contrasti el dibuix. Una vegada tenim el quadradet anem per la segona i última fornejada, aquesta més alta temperatura. L’objectiu és que el vidre es faci líquid, i baixar la temperatura a poc a poc perquè les dues plaques quedin perfectament fusionades. Quan surt del forn després de moltes hores ja només queda polir i posar el cordill. I aquí tenim la teva peça acabada!!! Espero que t’agradi molt!!! Moltíssimes felicitats Cristina!